De Luchtreiziger Ballonvaarten

 

Met een luchtballon opstijgen in Schiedam...

Opstijgen met een luchtballon, boven je eigen woonplaats zweven.... het kàn, maar het kent wel wat beperkingen. Op relatief korte afstand van Schiedam gaat het al een heel stuk gemakkelijker, bijvoorbeeld vanuit Rotterdam-Zuiderpark of Capelle aan den IJssel.

Waarom lastig

Hoe komt dat nou dat er vanaf Schiedam moeilijk op te stijgen valt met een luchtballon? Een luchtballon gaat namelijk volledig op de wind en is daardoor niet te sturen. Na een ballonvaart van ruim één uur, met een gemiddelde afstand van zo'n 7 tot 18 kilometer moeten we buiten de bebouwde kom, ergens in een groen weiland, wel weer veilig kunnen landen. Je begrijpt dat dit vanuit Schiedam een onzekere kwestie is. Je hebt niet veel topografische kennis nodig om te weten dat Schiedam omsloten is door heel veel bebouwing en een relatief druk vliegveld aan haar noordoostzijde heeft. Vanuit Schiedam zie je dan ook regelmatig vliegtuigen die erg laag richting Rotterdam-The Hague-Airport vliegen. En naast de beperkte landingsmogelijkheden is het tussen deze vliegtuigen ook moeilijk om met een ballon te varen.

Met een luchtballon over Schiedam is vaak moeilijk

Schiedam-centrum

Vanuit Schiedam

Wanneer je met een privéballon (een luchtballon voor je eigen groep zonder medepassagiers) zo'n ballonvaart zou willen maken, en je hebt het nodige geduld om ideale weersomstandigheden af te wachten, dan zou dat vanuit Schiedam kunnen. Zelf gevestigd in het naastgelegen Vlaardingen informeert De Luchtreiziger Ballonvaarten je graag over de mogelijkheden hiervan. Wij hebben zeer ruime ervaring met ballonvaarten in Zuid-Holland. Als kenners van dit prachtige vak en dit unieke gebied is het ons vaak een doorn in het oog dat collega-ballonvaarders met het grootste gemak adverteren met ballonvaarten vanuit Schiedam, alsof dat zonder enige moeilijkheden uit te voeren is? Maar heb je weleens een luchtballon boven Schiedam gezien? Wellicht een hele enkele keer. De risico's zijn vanuit Schiedam nu eenmaal groter dan vanuit andere delen in Nederland en dienen van tevoren vakkundig in kaart gebracht te worden. Voor een ballonvaart vanuit Schiedam hebben we onder andere goede (weers)omstandigheden nodig. Ook hebben we een opstijgterrein van zo'n 70 bij 70 meter nodig en toestemming van de gemeente Schiedam en de luchtverkeersleiding.

Of toch sneller..

Indien je zo dìcht mogelijk in de buurt van Schiedam een ballonvaart wilt maken, dan wordt het allemaal een heel stuk makkelijker. Ook hiervoor ben je natuurlijk bij De Luchtreiziger Ballonvaarten aan het goede adres. Wij varen uitsluitend in Zuid-Holland en vertrekken regelmatig vanaf bijvoorbeeld Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Papendrecht of Ridderkerk. We varen dan richting het Groene Hart van Zuid-Holland als de wind uit het westen komt, of richting de Hoeksche Waard met een noordenwind. We doen er met ons team altijd alles aan om van je ballonvaart een onvergetelijk avontuur te maken.

 

 

 

Stel je vraag over ballonvaarten in Zuid-Holland
 1. Gebruik voor de definitieve reservering van je ballonvaart ons reserveringsformulier!
 2. Naam(*)
  Typ alsjeblieft je naam in
 3. E-mail(*)
  Onjuist e-mailadres
 4. Telefoon
  Ongeldige invoer
 5. Wil je informatie via
 6. Wat is je vraag?
  Ongeldige invoer
 7. (*)
  Ongeldige invoer

Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op: 010-22 33 338.